מי רצח את קליין והיכן נמצאת נוסחת החיסון?
החוקר הפרטי דותן נאור נוסע למזרח לחקור את פרשיית הרצח של חברו הטוב רפי קליין, שעמד בראש מכון מחקר ווירולוגי בסין וככל הנראה מצא את הנוסחה לחיסון שעומד מול כל המחלות


היום כל דבר שסין מעורבת בו מעורר כמה וכמה תחושות, כמו למשל חשש לא נודע, גדול, עצום ולא מוכר. רבים מאתנו אנשי המערב לא ממש מכירים את סין – המדינה, התרבות, האנשים. ועבורנו היא נעלם. לכן ספר שמתרחש ברובו בסין שמלווה אותנו במבוכי החברה הסינית הוא ספר עם פוטנציאל גדול להיות מרתק ומעניין.

(צילום: הוצאת 'בזלת')
בסין פוגש דותן את מיכאלה שעבדה עם רפי במכון הסיני, אחרי ששניהם פרשו מעבודה במכון הביולוגי בנס ציונה. מסתבר שגם בסין, גם בישראל ובעוד מקומות עובדים מדענים על פיתוחו של החיסון האולטימטיבי, החיסון שעומד מול כל המחלות, החיסון שאליו שואפים להגיע כולם ברחבי העולם. אבל לא לכולם יש תוכניות חיוביות בשביל החיסון הזה.
קליין כנראה הצליח להגיע אל הנוסחה והוא ניסה להסתיר אותה מפני הסינים עצמם בעקבות החשש מהשימושים שהם ימצאו לו. דותן החוקר, שמכיר היטב את סין ואת אורחותיה, נפגש עם אנשים שונים במטרה להגיע אל שורש המקרה: לגלות מי רצח את קליין והיכן נמצאת נוסחת החיסון.
תוך כדי החקירה מתברר לדותן שמאחורי המחקר עומדים כוחות גדולים של ממשלות וארגונים, שכולם חותרים להגיע אל אותה נוסחה. דותן ומיכאלה נמצאים בסכנה, והם מתמרנים ונמלטים ממנה תוך כדי המשך חיפוש הנוסחה.
סיום הספר תופס כיוון מפתיע ולא צפוי מה שמוסיף לספר עניין, ומחזיק את הקורא עד לסיומו במתח ובציפייה. ספר מתח מעניין עם ערך מוסף סיני.
'סודות קטלניים, קשרים מסוכנים', יגאל צור, 275 עמ', הוצאת 'בזלת'